01 Juli 2016

Verplichte permanente vorming voor apothekers?

De e-learning van FarmaPlus helpt u uw vormingspunten te behalen!

FarmaPlus als gezamenlijk platform van apothekers en producenten, wil blijvend de kwaliteit van alle in de apotheek afgeleverde producten garanderen. Daarom wordt, naast een vernieuwde inhoud en campagne voor het Label, een e-learningsite aangeboden, die je de mogelijkheid geeft om op een eenvoudige manier overal je kennis over gezondheids- en verzorgingsproducten up to date te houden.

De site kadert in de verplichte permanente vorming van apothekers en richt zich specifiek op de aanpak van kleine kwalen of gezondheidsklachten die in aanmerking komen voor zelfzorg en waarvoor de patiënten te rade gaan bij hun apotheker.

Meer dan 10 modules zijn reeds beschikbaar in de domeinen van darm, NKO, huid, zenuwen en spieren. Telkens een nieuwe module online komt, worden de geregistreerde apothekers op de hoogte gebracht. U kan uit de verschillende modules kiezen volgens eigen interesses en behoeften.

Per afgewerkte module kan er een quiz afgelegd worden. Het foutloos beantwoorden van de quizvragen geeft recht op 2 vormingspunten in domein A. Iedere apotheker is verplicht (minstens) 20 vormingspunten per jaar te behalen, waarvan maximum 8 via e-learning. Hiervoor kunnen dus 4 modules gevolgd worden.

Een module afwerken duurt ongeveer een uurtje en is volledig gratis voor de apotheker. Op elk moment kan je de les onderbreken. Je persoonlijke login zorgt ervoor dat je kan doorgaan waar je gebleven was. Elke apotheker en farmaceutisch technisch assistent beheert zijn les volledig zelfstandig.

Je kiest wanneer je welk onderwerp wil bestuderen. Door op het icoon van een lichaamsdeel te klikken en de daaraan gekoppelde pathologie te kiezen kan je de cursus starten.

Aan het einde van elke module is er een quiz. Wanneer je de vragen volledig en succesvol beantwoord hebt, krijg je voor dit onderdeel een certificaat ter waarde van 2 vormingspunten.

Je kan ook steeds informatie over de producten met het FarmaPlus kwaliteitslabel raadplegen.

De FarmaPlus opleidingsmodule en de daaraan verbonden informatie over  de label producten garanderen je dat jij en je collega’s  een kwaliteitsvol advies aan je patiënten kan geven.

 

Het FarmaPlus team